top of page

Schilderen kalei

Kalei kan overschilderd worden of gekleurd in de massa. Zo bekomen we een egaal uitzicht en de gewenste kleur.

Het schilderen van kalei heeft vele voordelen. De geschilderde kalei heeft meer weerstand tegen vuilaanhechting, is duurzamer en heeft voor kleur een grotere keuzevrijheid. De kalei krijgt ook een unieke uitstraling en karakter.

Gevel klaar op kalei op te plaatsen

Schilderen

Het schilderen van kaleigevels vraagt toch enige voorkennis en inzicht in de diverse verftypes. Net als bij nageisoleerde gevels is het noodzakelijk om ook bij kalei gevels een dampopen verfsysteem te plaatsen.

Het schilderen van nieuwe of oude kalei kan vele voordelen hebben. Bij geschilderde kalei is de aanchechting van vuil , algen en mossen. Geschilderd zal de kalei ook een egaler uitzicht hebben en zal de levensduur van het systeem verlengen.

01

Siloxaanverf

Siloxaanverf is uitstekend om kalei mee te overschilderen.

Het geeft een mineraal effect, is hoog waterdampdoorlatend en regendicht. De verf kan aangekleurd worden aan de hand van een kleurenwaaier speciaal voor gevelverf.

Siloxan gevelverf voor kalei

02

Silicaatverf

Silicaat verf heeft een zeer hoog waterdampdoorlatend vermogen. Het is een watergedragen gevelverf op basis van sol-silicaat.

Er is weinig vuilaanhechting en verminderd de aangroei van mos en micro-organismen. Heeft ook een goede UV weerstand.

Silicat gevelverf voor kalei

03

Poederpigment

Kalei kan ook gekleurd worden in de massa. Door het toevoegen van poederpigment kan kalei aangekleurd worden. Het kleuraanbod is groot maar beperkter dan de mogelijkheden van een gevelverf. Kan na verloop van tijd wat vergrijzen.

Poederpigment voor kalei
bottom of page