top of page

Kaleiwerken

Wilt u uw gevel laten kaleien? Dan kan u bij ons terecht om traditionele kalei of kalkpleister zowel manueel of machinaal te laten plaatsen.

Wij plaatsen kalei op gevels met een spuitmachine tot op 30m hoogte.

De kalei wordt eerst gemengd in een dwangmenger en daarna verspoten. Na het verspuiten van de kalei wordt deze geborsteld met een blokkwast om het gewenste resultaat te bekomen.

Schilders plaatsen kalei op gevel in brugse binnenstad verfwerk schildersbedrijf

Wat is kalei

Kaleien is een traditionele schildertechniek met wortels in het platteland, het is een unieke manier om uw huis een rustieke en charmante uitstraling te geven. Het is geen verf, maar een dunne laag kalkpleister die met een blokkwast wordt aangebracht. Deze techniek is ideaal voor zowel nieuwe als gerenoveerde muren.

 

Het eindresultaat van kaleien is een prachtige, rustieke afwerking die uw muur beschermt tegen weersinvloeden en onvolmaaktheden verbergt. Kaleipleister bedekt moeiteloos onregelmatigheden en behoudt de natuurlijke dampopenheid van de muur, waardoor vocht van binnenuit kan ontsnappen.

01

Voordelen van kalei

De voordelen van kalei zijn de grote dampopenheid, goede hechting, uiterst geschikt voor beschadigde of gezandstraalde gevels en beschik over een lange levensduur. De levensduur van kalei is 10 tot 15 jaar maar kan ook veel langer meegaan.

Gevel van villa in koolkerke afgewerkt met structuurverf

02

Kleuren van kalei

Kalei wordt meestal naturel geplaatst maar kan ook aangekleurd worden in de massa met poederpigment. Kalei kan ook overschilderd worden met een dampopen siloxaan of silicaat verf. Door het overschilderen krijgt de kalei een meer egaal uitzicht.

Gevel van woning in kalei geplaatst in Damme

03

Kostprijs van kalei

De prijs voor het plaatsen van kalei is afhankelijk van de staat ondergrond, de bereikbaarheid en de hoeveelheid. U mag rekenen dat het plaatsen van kalei tussen de 35€ en de 50€ per m² zal kosten. Vraag daarom vrijblijvend uw voorstel aan.

Achtergevel hersteld met kalei in Brugge

04

Soorten kalei

Er zijn twee hoofdsoorten kalei die u kunt kiezen:

  1. Cementvrije kalei: Dit is de traditionele keuze, gemaakt van puur kalk. Deze is ademend met een klassieke uitstraling.

  2. Kalei met cement: Deze biedt een sterkere bescherming en is beter bestand tegen ruwe weersomstandigheden.

Schilder werkt aan gevel in kalei te Knokke

05

Geschikte ondergronden

Geschikte ondergronden voor kalei zijn gevels die redelijk homogene, mineraal en absorberende zijn zoals baksteen.

Bij restanten van oude verlagen of cement kan er een toevoeging gebeuren met een hechtingsmiddel.

Gereinige baksteen gevel te Brugge
bottom of page