top of page

Reinigen gevel

Voordat we starten met het aanbrengen van kalei is het noodzakelijk om eerst de gevel te reinigen. We gebruiken daarvoor diverse technieken.

Wij reinigen en herstellen gevels zodat alle losse deeltjes, vuil en mossen zijn verwijderd. Ook oude verflagen dienen werwijderd te worden vooraleer we kaleien. We kunnen hiervoor diverse technieken aanwenden om de gevel klaar te zetten.

Opgekuiste gevel klaar om kalei op te plaatsen in Brugge

Gevelreinigen

Het reinigen van de gevels is noodzakelijk om een kwalitatief eindresultaat te bekomen. Losse delen, oude verf en mossen dienen eerst verwijderd te worden om een optimale hechting van de kalei te bekomen. Hoe bloter de stenen ondergrond staat hoe beter.

Gevelreiniging is essentieel voor de levensduur en het  esthetische uitzicht na de plaatsing van de kalei. Het is een belangrijk onderdeel in de opbouw van het kalei systeem. Voor uw gevelreiniging kiest u dus best voor een degelijke vakman om u ervan te verzekeren dat de werken goed worden uitgevoerd.

01

Waterstralen

Met een hogedruk-frees waterstralen kan al een groot deel van de verf en vuil verwijderd worden. Met het waterstralen kunnen ook al een deel van de ondeugdelijke voegen worden verwijderd. Meestal wordt ook een anti-mosmiddel verspoten over de gevel.

Gereinigde bakstenen gevel

02

Decaperen van verf

Soms zijn oude verflagen nog te intact om deze eenvoudig te verwijderen. Dan kan er gekozen worden om een laag decapeermiddel aan te brengen op de gevel, deze af te dekken met een folie en daarna af te spuiten.

Detail van kalei op muur met bakstenen

03

Rotex gevelslijper

Met een exentrisch roterende slijper kunnen er oud verflagen of kalei worden verwijderd. Meestal wordt dit in combinatie met waterstralen aangewend om de meest herdnekkinge delen efficiënt te kunnen behandelen.

Gevel met steigers

04

Zandstralen

Zandstralen van gevels is een efficiënte manier om de gevel terug proper te krijgen zonde bevuiling of restmateriaal. Het zorgt meestal voor een redelijk egale baksten gevel die zo klaar staat om kaleilagen op aan te brengen.

Gevel in Brugge
bottom of page